Voor investeerders en grondeigenaren

Sinds de installatie van de eerste commerciële energieopslageenheid in het VK in september 2014, hebben we tot nu toe 150 MW aangesloten op 33 locaties, met nog eens 250 MW aan batterijprojecten die momenteel in aanbouw zijn.

Ons gespecialiseerde team werkt samen met landeigenaren en investeringsgroepen om grootschalige batterij assets te ontwikkelen, bouwen en exploiteren.

Download de nieuwste bedrijfsbrochure

 Wat is batterijopslag op utiliteitsschaal?

Batterijopslag op utiliteitsschaal speelt een cruciale rol in de wereldwijde energiemix. Het biedt een antwoord op een van de grootste uitdagingen waarmee hernieuwbare energiebronnen worden geconfronteerd – het intermitterende karakter van dergelijke energiebronnen- en biedt een manier om schone energie op te vangen en de opwekking van energie af te stemmen op de vraag.

Energieopslag zal een belangrijk groei doormaken de komende jaren in Nederland. CE Delft schat in dat een additionele capaciteit van 5,5 GW aan batterijcapaciteit nog eens 7,7GWp aan zonneparken mogelijk kan maken, zonder netverzwaring.

Naast het leveren van grid services zullen batterijen ook meer kunnen profiteren van de groeiende volatiliteit op de Nederlandse elektriciteitsmarkt vanwege een groter aantal intermitterende energiebronnen. We hebben veel ervaring met zowel nieuwe bouwlocaties voor opslag als het uitbreiden van bestaande duurzame energiesystemen met batterij-opslag, waaronder bij waterkrachtcentrales, windparken en zonneparken.

Modelleren van toekomstige opbrengsten

Ons vermogen om toekomstige inkomsten te modelleren is een belangrijke onderscheidende factor ten opzichte van alle andere ontwikkelaars in de branche.

Dankzij onze uitgebreide ervaring is ons excellente technische team in staat geweest om een first-of-its-kind financiële modelleringstool te creëren, waarmee we de inkomstenstromen op lange termijn kunnen voorspellen die grootschalige batterijopslag projecten kunnen genereren.

De tool kan worden gebruikt om de kosten voor de hele levensduur, IRR en inkomstenstromen op de lange termijn te voorspellen. Het houdt rekening met marktomstandigheden en schommelingen en optimaliseert de beste oplossing om de hoogste inkomstenstromen voor een duurzaam opslagsysteem te realiseren.

Een ander groot voordeel van de tool is dat het helpt bij het oplossen van het probleem van het integreren van ‘revenue stacking’, door verschillende scenario’s te overwegen, om het beste resultaat voor onze klanten te modelleren.

Gegarandeerde prestaties

Onze batterijopslagsystemen voldoen aan de hoogste technische vereisten, zodat ze optimaal presteren. Anesco heeft een langdurige relatie met de grote batterijfabrikanten en alle batterijen worden geleverd met ultramoderne brandbeveiligings-, beveiligings- en AC-systemen.

Elk batterij-opslagsysteem dat we installeren en onderhouden wordt geleverd met een beschikbaarheidsgarantie van 5 jaar, 95% beschikbaarheidsgarantie en met gedegen onderhoudscontracten.

Bewaking en onderhoud van grootschalige energie-opslagsystemen

Anesco heeft een sterk georganiseerde interne servicedienst voor asset management en Operations & Maintenance (O&M), die bewaking en onderhoud op afstand voor batterij assets biedt, samen met prestatierapporten die zijn afgestemd op de behoeften van onze individuele klanten.

Ervaring en proactief beheer en onderhoud

De onderhoudscontracten die Anesco aanbiedt zijn afgestemd op de wensen van de klant. Ze zijn gebaseerd op de richtlijnen van fabrikanten en best practices uit de sector, evenals op onze eigen uitgebreide ervaring.

Track record

Als bewijs van onze innovatie- en ontwerpexpertise heeft Anesco in september 2017 officieel het eerste subsidievrije zonnepark van het VK gerealiseerd, genaamd Clayhill. De site combineert 10MWp zonne-energie met 6MW energie-opslag. In dezelfde maand werd Anesco ook het eerste bedrijf in de VK dat met succes energie-opslag gecombineerd heeft met bestaande zonneparken.

Utility scale battery storage