Voor een duurzame toekomst

Anesco zet zich voor 100% in voor duurzaamheid. We erkennen de impact die we hebben op onze mensen en de lokale gemeenschappen waarin we actief zijn.

Hier zijn slechts enkele van de manieren waarop we werken aan een duurzamere wereld.

Download de nieuwste bedrijfsbrochure

Activiteiten

We werken veilig en verantwoord met een minimale impact op het milieu. Ons hoofdkantoor in Engeland is gevestigd op een modern ecologisch verantwoord bedrijventerrein dat aansluit bij onze waarden.

Onze duurzaam ontworpen en energiezuinige gebouwen worden verwarmd door aardwarmtepompen en we profiteren van groene energie die wordt opgewekt door de zonnepanelen op ons dak. Onze teams in het veld worden aangemoedigd om hun werkzaamheden op verantwoorde wijze uit te voeren en zich bewust te zijn van de impact die ze hebben op de lokale gemeenschap en het milieu. Onze vloot aan bedrijfswagens wordt bijvoorbeeld gemonitord om verantwoord rijgedrag en zuinig rijden te bevorderen.

We zijn er trots op dat we acht opeenvolgende keren de RoSPA Gold Award hebben binnengehaald voor onze HSEQ benadering. Ook hebben we verschillende ISO accreditaties voor onder andere kwaliteit en milieu.

Projecten

Als toonaangevende speler op de markt voor hernieuwbare energie werken we voortdurend aan het verbeteren van wat we doen en hoe we het doen. We zijn er trots op de overgang naar een fossielvrije economie te ondersteunen door onze klanten te helpen met het realiseren van hun duurzame energieprojecten.

Vanaf het technische ontwerp, tot de aansluiting en de operatie van het project zorgen we er voor dat het rendement voor onze klanten gemaximaliseerd wordt. Daarnaast hebben we altijd oog voor nieuwe en innovatieve technologieën en best practices die de efficiëntie en prestaties van de assets van onze klanten verder kunnen verbeteren.

Onze mensen

We zijn toegewijd aan onze medewerkers, we steunen werknemers in hun persoonlijke en professionele ontwikkeling. Wij zijn team spelers en zorgen voor een diverse, open en dynamische cultuur die medewerkers volledig betrekt en ondersteunt om hun volledige potentieel te kunnen inzetten.

Als het gaat om werving, identificeren we goede mensen via een gedegen wervingsproces dat kijkt naar de vaardigheden die kandidaten vandaag hebben, maar met een sterke focus op hun potentieel voor de toekomst.

Eenmaal werkzaam voor ons, sporen wij medewerkers aan om deel te nemen aan onze interne trainingsprogramma’s. Frequente bedrijfsbrede communicatie helpt teamleden op de hoogte te blijven van bedrijfsupdates en nieuwe kansen, en geeft inzicht in hoe verschillende divisies werken.

Medewerkers profiteren financieel elk jaar op basis van de prestaties van het hele bedrijf.

Gezondheid en welzijn

Flexibele werkuren en het hybride werken zijn uiteraard ook bij Anesco het nieuwe normaal. Een goede balans tussen werk en prive ondersteunen we van harte en daar blijven we onderling ook over in gesprek om te zorgen dat iedereen zich prettig voelt en optimaal kan presteren.

Er is daarom ook een programma om medewerkers op allerlei manieren te ondersteunen genaamd ‘Anesco Smart Health’.

Onze communities

We zetten ons in om de lokale gemeenschappen waarin we actief zijn te ondersteunen, bijvoorbeeld door lokale teams en leveranciers in te zetten om de werkgelegenheid en de lokale economie te stimuleren.

Als het gaat om onze ontwikkelingen, zijn we er trots op dat we de beste zijn op het gebied van biodiversiteit en gemeenschapsbetrokkenheid – waarbij we de lokale gemeenschap zoveel mogelijk bij het proces betrekken.

We creëren niet alleen bloeiende habitats op onze zonneparken in overeenstemming met bestaande gedragscodes, maar gaan veel verder dan dat, en maximaliseren de positieve impact die ze hebben op de lokale fauna en soorten die het meest worden bedreigd.

Site identification & due diligence icon

Toegewijd aan het ondersteunen van de overgang van Nederland naar een fossielvrije economie

Construction & connectivity icon

Marktleider in clean tech

Full asset management icon

ISO geaccrediteerd voor milieuprestaties