Energieopslag voor zakelijk gebruik

Anesco is een autoriteit op het gebied van grootschalige batterijopslag voor zakelijke zonne-energiesystemen.

Anesco heeft in 2014 geschiedenis geschreven door de eerste grote batterijopslageenheid in het VK aan te sluiten, en heeft tot nu toe 150 MW energieopslag ontworpen, geïnstalleerd en aangesloten en heeft nog eens 250 MW aan batterijopslagprojecten die momenteel in aanbouw zijn.

Download de nieuwste bedrijfsbrochure

Batterijopslag biedt bescherming tegen fluctuerende energieprijzen

Voor de meeste bedrijven zijn de energierekeningen een aanzienlijke kostenpost en het nemen van maatregelen om uw energieverbruik beter te beheren en de CO2-uitstoot te verminderen, kan een directe invloed hebben op uw bedrijfsvoering, kostenstructuur, concurrentievermogen en reputatie.

Commerciële batterijopslag zal in de toekomst een belangrijke rol gaan spelen in de wereldwijde energiemix en wanneer gebruikt in combinatie met hernieuwbare technologieën zoals commerciële zonne-PV systemen, kan het helpen bij het beschermen van uw bedrijf tegen fluctuerende energiekosten en het verminderen van de CO2-uitstoot van uw activiteiten.

Wat zijn energieopslagsystemen en hoe werken ze?

Hernieuwbare energieopslag, ook wel Energy Storage Systems (ESS) genoemd, is een geavanceerde groene technologie.

De meeste systemen maken gebruik van lithium-ion batterijen, ook wel BESS (Battery Energy Storage System) genoemd. Ze doen hun werk door het opvangen en opslaan van energie die is gegenereerd met hernieuwbare energiebronnen, waaronder zonne-, wind-, biomassa- en golfslagenergie.

Commerciële opslag van zonne-energie

In het geval van een zonne-PV-systeem op het dak of op de grond, kan de energie die overdag door de panelen wordt opgevangen, worden opgeslagen door de batterij. Die duurzame energie kan vervolgens worden gebruikt om uw bedrijf van stroom te voorzien tijdens piekuren met hoge tarieven, wanneer energie duur moet worden ingekocht van het net, of bijvoorbeeld ‘s nachts.

Is batterijopslag geschikt voor uw bedrijf?

Om te begrijpen of batterijopslag geschikt is voor uw bedrijf, moet u rekening houden met uw huidige energieverbruik. Anesco zal met u samenwerken om uw huidige energieverbruik te onderzoeken, alvorens een strategie op te stellen dat een systeemvoorstel op maat omvat om ervoor te zorgen dat het voldoet aan de (duurzamer) energiebehoeften van uw bedrijf.

Bescherming tegen fluctuerende energieprijzen

Een geavanceerde groene technologie

Site identification & due diligence icon

Lagere operationele kosten

Construction & connectivity icon

Lagere operationele kosten

Full asset management icon

Een bron van duurzame energie