Land leasen voor een zonnepark levert rendement op voor de landeigenaar en draagt bij aan een robuust, duurzaam (lokale groene opwek) energiesysteem.

Anesco biedt landeigenaren die land ter beschikking stellen voor een zonnepark een vaste, gegarandeerde grondvergoeding per kwartaal of jaar.

Anesco is actief op zoek naar land ten behoeve van de ontwikkeling van een zonnepark (met batterijopslag). Graag maken wij op basis van een eerste quickscan een vrijblijvende prijsindicatie voor de jaarlijkse grondvergoeding. . ,

Download de bedrijfsbrochure

Help mee te voldoen aan de groeiende vraag naar zonne-energie

Een van de meest aantrekkelijke manieren om het gebruik van uw land te diversifiëren en tegelijkertijd een regelmatig, langdurig en aantrekkelijk inkomen te genereren, is om land te beschikbaar te stellen voor de ontwikkeling van een door Anesco ontworpen en gebouwd zonne- en batterijopslagpark.

Anesco is momenteel op zoek naar de ontwikkeling van land van 20 hectare of meer in ruil voor een competitieve vergoeding per hectare, per jaar.  Met huurperiodes op lange termijn tot 25 jaar of meer, in combinatie met premies (milestone vergoedingen) in verschillende stadia van de ontwikkeling van de site, biedt dit u jarenlang financiële zekerheid met een laag risico.. Om u rendement te maximaliseren, is er altijd de mogelijkheid om eigenaar of mede-eigenaar te worden van het project.

Samenwerken met Anesco

Na het bouwen van meer dan 106 hoogwaardige zonneparken op de grond en het aansluiten van meer dan 30% van de batterijopslag in het Verenigd Koninkrijk. IS Anesco nu ook gestart met het uitbreiden van haar activiteiten naar Europa. . in 2022 heeft Anesco ook de eerste 3 zonneparken voor Shell in Nederland gerealiseerd. Ook het onderhoud en de operatie van de 3 zonneparken wordt door Anesco verzorgd.

Waarom zonne-energie en batterijopslag?

Zonne-energie is een van de belangrijkste bronnen van hernieuwbare energie ter wereld en hoewel de subsidies die door de overheid zijn sterk zijn afgebouwd, blijft zonne-energie onverminderd populair.

Het gebruik van batterijtechnologie voor het opvangen en opslaan van de energie die de zonnepanelen hebben opgewekt, is een belangrijk onderdeel van het effenen van de weg naar een duurzame energievoorziening.

In tegenstelling tot andere hernieuwbare technologieën hebben zonne-energie en batterijopslag geen bewegende delen en zijn ze daardoor veel makkelijker inpasbaar ten aanzien van bijvoorbeeld geluid, dan andere energiebronnen. Ze zijn ook op de grond gemonteerd en relatief laag in hoogte en kunnen gemakkelijk worden afgeschermd door hekken of heggen.

Een ander voordeel van deze op de grond gemonteerde zonne- en batterijopslag is dat het een modulaire constructie is die gemakkelijk aan het einde van de looptijd van de grondovereenkomst kan worden ontmanteld.

Door samen te werken met Anesco kunt u er zeker van zijn dat elk aspect van de ontwikkeling van het project vakkundig wordt beheerd, van het zorgvuldig doorlopen van de vergunningsprocedure, waarin de omgevingsdialoog centraal staat tot het ontwerp, de bouw en aansluiting, optimalisatie en doorlopend onderhoud.

Dit is een echte turnkey-aanpak die ervoor zorgt dat Anesco ’een natuurlijke keuze is bij onze klanten.

Turn your land into a regular income v1
Bescherming tegen fluctuerende energieprijzen

Jaarlijkse vergoeding

Rental period icon

Gegarandeerde lange termijn huurperiode – tot 30 jaar +

Rental period icon

Land leasen zorgt voor een regelmatige inkomstenstroom

Option to own icon

Optie om eigenaar of mede-eigenaar te worden van het project.

Sandys Moore solar farm