Anesco benoemt Hildagarde McCarville tot nieuwe CEO

Het bestuur van Anesco is zeer verheugd met de benoeming van de ervaren internationale CEO en energietransitiespecialist Hildagarde McCarville als Chief Executive Officer.

Met 15 jaar ervaring in de Europese energie- en nutssector neemt Hildagarde de leiding van Anesco over van Mark Futyan, die als niet-uitvoerend bestuurder aan het bedrijf verbonden blijft.

Hildagarde is afkomstig Veolia Environment S.A., een multinational in global resource management. Met acht jaar dienst als CEO bij Veolia heeft het bedrijf significante groei doorgemaakt. Daarvoor was Hildagarde Managing Director bij Dalkia B.V (dochteronderneming van EDF Group) en lid van de Raad van Commissarissen van het Nederlandse stadsverwarmingsbedrijf Ennatuurlijk B.V.

In reactie op haar aanstelling gaf Hildagarde aan: ‘’Ik ben zeer verheugd om me aan te sluiten bij Anesco en een internationaal team dat zo gepassioneerd is om de energietransitie te versnellen. De laatste tien jaar heeft Anesco zich gevestigd als gerenommeerde partij in de ontwikkeling en inzet van baanbrekende technische en digitale oplossingen die bijdragen aan een duurzame groener toekomst.

“Vanuit maatschappelijk perspectief heeft Anesco, in het Verenigd Koninkrijk, geholpen om meer dan 350.000 mensen uit de brandstofarmoede te halen door de energie-efficiëntie van de meest kwetsbare huishoudens van het land te verbeteren.”

 Zij vervolgde: ‘’De recente gebeurtenissen wereldwijd versterken de dringende noodzaak voor CO2-reductie en de overgang naar gedecentraliseerde hernieuwbare energie en opslagoplossingen te versnellen. Anesco heeft zichzelf goed gepositioneerd om services over de hele waardeketen te leveren die nodig zijn om dit doel te halen. Dit gebeurt zowel door de ontwikkeling en constructie van hoogwaardige hernieuwbare assets als door onderhoud en optimalisatie die zorgen dat de assets leveren naar hun volledige potentieel. Ik kijk uit naar een nauwe samenwerking met het managementteam om de groeikansen in zowel nieuwe als bestaande markten te benutten.’’

Mark Futyan zei:’’Ik heb erg genoten van mijn tijd aan het roer bij bij Anesco en kijk ernaar uit om het bedrijf te blijven ondersteunen als niet-uitvoerend bestuurder. Ik ben trots op de collectieve prestaties van het team in de afgelopen drie jaar. Gedurende een pandemie en energiecrisis, zijn we in staat geweest om de omvang van ons bedrijf te verdubbelen op gebied van omzet en werknemers, hebben we meerdere gigawatten aan zonprojecten in de pijplijn, is er een nieuw team voor batterij-optimalisatie toegevoegd en hebben we ons uitgebreid naar Nederland, Engeland en Denemarken. Hildagarde is met haar ervaring en gedrevenheid een aanwinst bij het leiden van het bedrijf in deze nieuwe fase.’’

Anesco’s voorzitter Luis Pais Correia gaf aan: “We kijken er naar uit om Hildagarde in het team te verwelkomen. Anesco’s positie als marktleider in duurzame energie en energie-efficiëntie, opererend vanuit kantoren in het Verenigd Koninkrijk, Nederland en Duitsland, zal onder leiding van Hildagarde verder worden versterkt. We zullen ook synergieën blijven exploreren met andere bedrijven in het portfolio van Ara Partners.’’

Categories

Press enquiries

For press enquiries please email:
[email protected]