Aanjagen van de groene agenda en de energietransitie

Meer dan 10 jaar Anesco

Anesco’s ongelooflijke reis begon in 2010, toen de Britse markt voor hernieuwbare energie nog in de kinderschoenen stond. Minder dan een jaar na de oprichting hadden we het grootste zonnepark in Dorset gebouwd.

In september 2014 schreef Anesco geschiedenis door de eerste batterijopslageenheid van het Verenigd Koninkrijk aan te sluiten. In 2017 schreef Anesco opnieuw geschiedenis door het eerste subsidievrije zonnepark van het Verenigd Koningkrijk te bouwen.

Gestart als pionier en met inmiddels een mooi palmares aan spraakmakende projecten en primeurs in de sector blijft Anesco tot op heden een marktleider op het gebied van zonne- en energieopslag.

Recent heeft Anesco de eerste 3 zonne-energie projecten voor Shell New Energies gerealiseerd in Nederland.

Begin 2022 heeft Anesco een kantoor in Amsterdam geopend, het eerste kantoor van het bedrijf in Europa buiten het VK. Terwijl het bedrijf zijn 10e verjaardag heeft gevierd en een uitbreiding naar Europa viert, blijven we zowel wendbaar als innovatief om onze plaats in de voorhoede van de duurzame energiemarkt te behouden.

Anesco zal blijven bijdragen aan de energietransitie naar een fossielvrije economie, zowel in het Verenigd Koninkrijk als in Europa!

Aerial view of a UK solar farm
Our history page